Aktuális

                                                    Kedves Szülők!

A 2020/2021 nevelési évben a Méhecske csoport és a Nyuszi csoport kezd kiscsoportot.
Fogadjátok szeretettel bemutatkozó leveleiket!

Bemutatkozik a Nyuszi csoport:

Sziasztok kedves kiscsoportosok, Kisnyuszik!

Tündi néninek hívnak, én leszek az óvónénitek. Segíteni fog nekem a munkámban Ági néni és egy aranyos dadusnéni is.
Nagyon szeretek játszani, mókázni, mesélni, kirándulni, ezeket sokat fogjuk majd csinálni, ha együtt leszünk.
Persze okosodni is fogunk, mert minden játékból, tevékenységből, programból megtapasztalsz majd valamit, ami a későbbiekben nagy hasznodra lehet.
Nagyon várunk már benneteket! 

Vár a sok játék a polcon, a jeled a szekrényen, a kispoharad a tálcán és persze az új barátaid. A helyed a kisszéken még üres, de nemsokára megjössz, és újra nevetés tölti be a most elárvult csoportszobát.

Találkozásunkig szeretettel ölel: Tündi néni és Ági néni

 

Bemutatkozika Méhecske csoport:

„Mi vagyunk a Méhecskék, kedvencünk a lépesméz!
Ha nem kapunk eleget, rosszak leszünk gyerekek!”          

Szeretettel köszöntünk mindenkit a Méhecske csoport indulójával, amit dadus nénink, Edina néni talált ki.
Vidám versikénkhez híven, mindent megteszünk azért, hogy boldog, egészséges, kiegyensúlyozott és okos Méhecskéket neveljünk.
Igyekszünk nyugodt, családias légkört kialakítani a gyerekek számára, akiknek elengedhetetlen az állandóság, ezért egy helyen történik az egész napos tevékenykedés, a játék, a tanulás, az étkezés, valamint a pihenés. 
Csoportszobánk szép világos, színes, tele van jobbnál jobb játékokkal.

Fontosnak tartjuk azt, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Játékaink között sok fejlesztőjáték van, mivel nagyon fontosnak tartjuk a gyermekek iskolára való játékos felkészítését.   

A gyermekek készségeit, kézügyességét sokféle tevékenységgel fejlesztjük.  Játékos mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat. A zenei nevelésnél törekszünk a hagyományok és az ünnepek megőrzésére.

Havonta egyszer Madárovit tartunk Melinda segítségével. Élőhelyükön tevékenyen megfigyeljük a minket körülvevő környezetet, állatokat, növényeket. Nagyon szeretünk sétálni, kirándulni az óvoda körül és a tágabb környezetben is. 

A hagyományokat figyelembe véve minden évben visszatérő programok szervezésével kedveskedünk a Méhecskéknek: őszi almaszüret lovaskocsival, tavaszi kirándulás, állatkerti séta, színházlátogatás, lovaglás stb.

Törekszünk arra, hogy minél jobban és hatékonyan tudjuk a szülőkkel együtt nevelni a gyermeket, ezért közös programokat, ünnepségeket szoktunk szervezni. Így a szülőknek lehetősége nyílik betekinteni a mindennapjainkba. Ilyen programok például a Jeles napokhoz kötődő, hagyományőrző ünnepeink: Szüreti mulatság, Márton nap lámpás felvonulás, Pünkösdi mulatság.
 
Szeretettel várunk minden leendő Méhecskét!
Erika néni, Edina néni, Orsi néni